2024 Yarış Programı      Günün At Yarışı Bültenleri      At Yarışı Koşu Sonuçları      TJK Tv İzle      Faydalı Linkler






64. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI KOŞUSU

 

64. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusu’nu BOZYİĞİT kazandı. Koşunun ikincisi DARFUR oldu ve eküri olarak yarışı kazandılar.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına, bu yıl 64’üncüsü düzenlenen koşuyu, Selma Gülerce’nin sahibi olduğu Bozyiğit,  jokey Uğur Polat ile 2.43.49’luk derece yaparak kazanmayı başardı.

 

 

Koşuyu kazanan safkanın sahibine vekaleten TJK Asli Üyesi Gülnur Gülerce’ye kupayı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e vekaleten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve YKK Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları verdi.

 

75.Yıl Ankara Hipodromu’nda 2 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen çim pistteki 2400 metre mesafeli koşuda, 8 dört ve daha yukarı yaşlı safkan Arap atı birincilik mücadelesi verdi. (Açık – G1/DHÖ/TR) koşudan Gülerce ekürisinin bir başka safkanı DARFUR (Bilgin-Malike.17/Tolga) ikinci, GÖKTEKİN (Bilgin-Malike 17/Tolga) üçüncü, BESLENEY (Karambol 1-Ilgın/Tolga) de dördüncü olarak ayrıldı. Sonucu merakla beklenen önemli koşunun farkları, 1/2 Boy – Uzak – Burun şeklinde gerçekleşti.

 

 

 

Kupa töreninde ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve YKK Üyesi Dr. Nihat Pakdil antrenör Zülfü Bektaş’a,

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu da jokey Uğur Polat’a plaketlerini verdiler. 

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in göndermiş olduğu telgrafın ve Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı’nın başarı dileklerinin okunmasının ardından şeref tribününde gerçekleşen kupa törenine,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyeleri Mehmet Mircan Fırat ile Mustafa Özdemir, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Girgin, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Uğur Alp Atan Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi A. Hücum Tulgar ile Türkiye Jokey Kulübü Denetçiler Kurulu Üyesi Ercan Emre de katıldı.

Koşunun Videosunu izlemek için tıklayınız

<< Geri Dön