2024 Yarış Programı      Günün At Yarışı Bültenleri      At Yarışı Koşu Sonuçları      TJK Tv İzle      Faydalı Linkler






HAZIM RIZA GÖZLÜKÇÜ KOŞUSU

Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nu
KURTEL kazandı

6 Mayıs 2012 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda günün son kupalı mücadelesi olan Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nu (Açık G3 / DHÖ) Gülnur Gülerce'nin KURTEL (Bilgin - Mebruke.91) isimli safkanı jokey Selim Kaya ile 1.31.07'lik derece yaparak kazanmayı başardı.

ALZENGİNOĞLUM isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı, 8 dört yaşlı safkan Arap atının katıldığı çim pistteki 1400 metrelik koşuda, LİDERTAY ikinci, YÜREKKAYA üçüncü, KARABEDİR de dördüncü oldu. Koşunun farkları ise Boyun - 3,5 Boy -  Boyun şeklinde gerçekleşti.

2012 yılında katıldığı dördüncü koşuyu da kazanan KURTEL bu birincilikle 8. startında 6. birinciliğine ulaştı. Safkan son olarak aynı pistte 22 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen Bülent Koçak Koşusu'nu (KV 6 / DHÖW) kazanmıştı

Koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten Selma Gülerce'ye kupasını, merhum Hazım Rıza Gözlükçü’nün torunu Hazım Rıza Gözlükçü verdi.

Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Girgin ile eşi Yasemen Tuncer Girgin, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Uğur Alp Atan, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Doruk Yılmaz, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Balkaroğlu, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı ve Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi İnci Özdemir, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Tulga Yüzatlı, Sadettin Sükan, Akgün Midillili, Reha Eken ve N. Arek Kuyumciyan ile Gözlükçü Ailesi ve misafirleri de katıldılar.

           HAZIM RIZA GÖZLÜKÇÜ

1922 yılında Ankara’da doğan Hazım Rıza Gözlükçü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra ticari hayata atılan Gözlükçü, 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. At yetiştiriciliği ve yarışçılığı ile uğraşan Gözlükçü, 1993–1995 ve 1998–1999 yılları arasında iki dönem Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı yaptı.

2003 yılında vefat eden Hazım Rıza Gözlükçü’yü anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmet ile andık.

Koşunun Videosunu izlemek için tıklayınız

<< Geri Dön