2024 Yarış Programı      Günün At Yarışı Bültenleri      At Yarışı Koşu Sonuçları      TJK Tv İzle      Faydalı Linkler






HASAN ADALI KOŞUSU

Hasan Adalı Koşusu'nu
 THE RISING kazandı


İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 13 Mayıs Pazar günü düzenlenen Hasan Adalı Koşusu'nu, Gülnur Gülerce'nin THE RISING (Strike The Gold - Free Trade) isimli safkanı jokey Selim Kaya ile 1.36.91'lik derece yaparak kazandı. Bugün 43'üncü startını alan safkan sergilediği performansla yarış kariyerindeki 12'inci birinciliğini kazandı.   

4 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz kısraklarının start aldığı çim pistteki 1600 metre mesafeli koşuyu (KV - 7 / D) GÖKÇENİL ikinci, MYSTICAL STORM üçüncü ve MISS HAWAI de dördüncü olarak tamamladı. Koşunun farkları 1 boy - 1,5 boy - boyun şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Nurbiye Gülerce'ye kupayı, Serdal Adalı verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Uğur Alp Atan ve Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi M.Doruk Yılmaz, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı ve Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi İnci Özdemir, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Akgün Midillili, Sadettin Sükan ve Gülnur Gülerce ile davetliler de katıldı.

 

                       HASAN ADALI

1929 yılında Girne’de doğan Hasan Adalı, Girne İngiliz Koleji’ni bitirdi. Seyhan Barajı inşaatında tercüman ve şantiye şefi olarak çalıştı. 1963 yılından itibaren kendi şirketinde inşaat müteahhitliği, turizm acenteliği ve otobüs işletmeciliği yaptı. 1980 yılında atçılığa başlayan Adalı, 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2006 yılında vefat eden Hasan Adalı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle andık.

Koşunun Videosunu izlemek için tıklayınız

<< Geri Dön