2024 Yarış Programı      Günün At Yarışı Bültenleri      At Yarışı Koşu Sonuçları      TJK Tv İzle      Faydalı Linkler






CELALETTİN ÇUBUKÇU KOŞUSU

Celalettin Çubukçu Koşusu'nu
BALÇİBİN
kazandı

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 15 Ağustos 2012 Çarşamba günü düzenlenen Celalettin Çubukçu Koşusu'nu Nurbiye Gülerce'nin BALÇİBİN (d.k. Strike The Gold - Candy Cove / REPRIMAND) isimli kısrağı jokey Selim Kaya ile 2.14.75'lik derece yaparak kazandı. Geçen yılki Kısrak Koşusu'nu da kazanan başarılı safkan bugün 21'inci startında sergilediği performansla başarılarına yenisini ekleyerek birincilik sayısını 8'e çıkardı. 

3 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus çim pistteki 2200 metre mesafeli koşuyu (KV - 7 / D) EXCELLENT ROCK (Mountain Cat - Yağmurdamlası / BARBAR) ikinci olarak tamamlarken LAST STORY (Distant Relative - West Side Story / PAS DE SEUL) ile LADIES FIRST (Unaccounted For - Yörük Kızı / BARBAR) isimli kısraklar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Koşunun farkları baş - 4,5 boy - 1/2 boy şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Gülnur Gülerce'ye kupayı Leyla Çubukçu verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin ile davetliler katıldı.


                CELALETTIN ÇUBUKÇU

Celalettin Çubukçu, İstanbul'da 1921 yılında doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olup, Yüksek Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Tarım Bakanlığı Ziraat Okulu'nda Müdür Yardımcılığı ve Toprak Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü yaptı. 1964 yılında atçılığa başlayan Celalettin Çubukçu, 1971 yılında TJK Asli Üyesi oldu. Sahalarımızda uzun yıllar at koşan ve 1994 yılında kaybettiğimiz Celalettin Çubukçu’yu, anısına düzenlen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.

Koşunun Videosunu izlemek için tıklayınız

<< Geri Dön